side_banner

Nyheder

Qilu petrokemiske kaustisk soda-råmateriale ved hjælp af raffineret salt for første gang

Den 19. marts kom det første parti på 17 biler med raffineret salt ind i Qilu Petrochemical Chlorine-Alkali Plant efter at have bestået testen.De kaustiske soda-råvarer fik for første gang et nyt gennembrud.Raffineret salt med bedre kvalitet vil gradvist erstatte en del af havsalt, udvide indkøbskanalerne yderligere og reducere indkøbsomkostningerne.

I oktober 2020 blev et nyt saltlageprojekt afsluttet og sat i drift i klor-alkalianlægget, der producerer kvalificeret saltlage til at levere kaustiske sodaenheder.I slutningen af ​​november bestod udførelsen af ​​det primære brinerenoveringsprojekt vurderingen, den uorganiske membranbrinefiltreringsenhed i den nye proces blev bragt i normal driftsstyring, og brine produceret af den nybyggede primære brineenhed var af bedre kvalitet .

For yderligere at forbedre kvaliteten af ​​saltvand, reducere slammet produceret af enheden, reducere omkostningerne til bortskaffelse af miljøbeskyttelse og fuldstændigt løse problemet med miljøbeskyttelse, er klor-alkalianlæg ikke uafhængigt, dybdegående undersøgelse kan købe raffineret salt som kaustisk soda råmateriale med prisen på havsalt, de raffinerede salt urenheder er mindre, næsten ingen slam, og ikke tilføje for meget "tre midler" kan producere høj kvalitet saltvand, kan det siges, at der er mange fordele.Ansøgningen om køb af raffineret salt blev hurtigt godkendt af virksomheden og inkluderet i planen.Fabrikken anførte også indkøb af raffineret salt som et af produktionsoptimeringsprojekterne i år.

Klor-alkali-fabrikken har brugt havsalt som kaustisk soda-råmateriale til elektrolyse, og der er ingen produktionserfaring med at bruge raffineret salt som kaustisk soda-råmateriale.På den ene side, fabrikken og materiale installation center dybdegående kommunikation, koordinering, udveksling.Efter flere undersøgelser blev to enheder fastlagt som leverandør af raffineret salt, og derefter blev indkøbet organiseret.På den anden side, til at organisere den tekniske kraft i forvejen at forberede testplanen, såsom raffineret salt ind i fabrikken efter den første gang at teste.

Den 19. marts ankom det første parti på 17 biler med raffineret salt til fabrikken uden problemer.De lukkede først dørene til fabrikken for at øge antallet af prøveudtagning og test af raffineret salt uden for fabrikken.Samtidig blev der foretaget prøveudtagning og test på hver bil.Samme dag organiserede fabrikkens elektrokemiske værksted hurtigt medarbejderne til at arbejde efter den på forhånd udarbejdede testplan.

"Raffineret salt er mindre urenheder end havsalt, fine partikler, vandfordampning er hurtigere end havsalt, let at koagulere, så opbevaringstiden er kort, bør bruges så hurtigt som muligt."Chlor-alkali plante elektrokemisk workshop direktør Yang Ju sagde.

Personalet fandt i operationen ud af, at de raffinerede saltpartikler er finere end havsalt, og det er nemt at holde sig til transportbåndet og fødeporten i processen med saltladning.I henhold til situationen på stedet foretager de hurtigt justeringer for at reducere mængden af ​​salt på båndet, forlænge salttiden, øge antallet af salt, kontrollere salthøjden på saltdammen og sikre sikkerheden ved det første salttrin. .

Efter indtastning af den nye primære saltvandsenhed kører enheden stabilt, og kontakt derefter laboratoriepersonale for at prøve og teste den primære saltvandskvalitet.Efter test og sammenlignet med havsaltindekset er saltkoncentrationen, calcium, magnesium og andre indikatorer i den primære saltlage stabile.

Det elektrokemiske værksted kontaktede hurtigt kaustisk sodaværkstedet, og de to værksteder havde et tæt samarbejde.Kvalificeret saltlage produceret af det elektrokemiske værksted kom ind i kaustisk soda-enheden til elektrolyse.Personalet på kaustisk sodaværkstedet opererede omhyggeligt.

”Pr. 30. marts er det første parti på mere end 3.000 tons raffineret salt blevet brugt mere end 2.000 tons, og alle indikatorerne har opfyldt produktionskravene.Under testfasen har vi rettidigt behandlet de problemer, der er fundet for at sikre normal påfyldning af salt, og udførligt opsummeret problemerne for at yde støtte til udstyrstransformationen."sagde Yang Ju.

Zhang Xianguang, vicedirektør for produktionsteknologiafdelingen på klor-alkali-fabrikken, introducerede, at brugen af ​​raffineret salt er et nyt gennembrud for klor-alkali-fabrikken.Det forventes, at der vil blive brugt 10.000 tons raffineret salt i 2021, hvilket kan reducere forbruget af "tre doser", reducere produktionen af ​​saltmudder og reducere omkostningerne til behandling af farligt affald.


Indlægstid: 12-november 2022